Den bedste årstid for fiskeri efter havørred

Havørreder er en populær fisk at fange i Danmark, og der er flere forskellige tidspunkter på året, hvor det er bedst at fiske efter dem.

Det bedste tidspunkt at fiske efter havørreder er i foråret, når fiskene er på tilbage til saltvand. Dette sker typisk i april og maj, og det er ofte muligt at fange mange havørreder i denne periode, hvor havørrederne tager masser af føde til sig, og foråret er en periode med masser af fødeemner, som børsteorm, krebsdyr og småsild.

Derudover er det også muligt at fange havørreder i løbet af sommermånederne, hvor vandtemperaturen er højere, men fiskene er i denne periode mest aktive på lavt vand om aftenen eller om natten.

En anden god tid at fiske efter havørreder er i efteråret, når fiskene er vandrer tilbage til de vandløb hvor de stammer fra. Dette sker typisk i september og oktober, og det er ofte muligt at fange de største havørreder i denne periode.

I vinterperiode kan der også sagtens fanges fisk, de såkaldte overspringere, er de fisk der ikke gået op i åerne for at gyde, og hvis man er heldig kan der være et rigtig godt fiskeri i netop denne periode.

Det er vigtigt at bemærke, at vejrforholdene også kan påvirke fiskeriet. Vind og vejr kan ændre fiskenes adfærd, så det er vigtigt at holde øje med vejrudsigten, inden man tager ud for at fiske efter havørreder. Læs evt. artiklen om det bedste vejr til havørredfiskeri her på siden.

Det er også vigtigt at bemærke, at der er regler og begrænsninger for fiskeri efter havørreder, så det er vigtigt at undersøge de gældende regler for det område, hvor man ønsker at fiske.

Så i korte træk er de bedste tidspunkter for at fiske efter havørreder i foråret og efteråret, og det er vigtigt at undersøge vejr og fiskeriregler inden man tager ud.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *